piątek, 21 lutego 2020 r., imieniny Eleonory, Kiejstuta, Fortunata

Reklama   |   Kontakt
MS Serwis

Aktualności

Lody - smaczne jak dawniej, ale nowocześnie przygotowane

Trudno wskazać inny deser, który w okresie letnim cieszyłby się tak dużym uznaniem konsumentów jak lody. Zarówno te serwowane w wafelku, jak i będące częścią chłodzących deserów. Będąc na wakacjach, zjadamy je szczególnie często.

Te, po które wtedy sięgamy różnią się jednak zasadniczo od tych, jakie czekają na nas w sklepach. Ich tajemnicą jest automat do lodów, który nadaje im wyjątkową konsystencję, smak oraz walory wizualne.

Reklama Sprzęt tego rodzaju jest jednym z ważnych atrybutów gastronomii. Korzystają z niego lodziarnie i cukiernie, ale także kawiarnie czy restauracje.

Techniczny przełom w produkcji lodów kręconych
Do pewnego momentu maszyny używane do wytwarzania takich zimnych specjałów miały jasno określoną postać. Bywały trudne w obsłudze, a przygotowanie smacznych i zachęcających wizualnie lodów potrafiło zająć dłuższą chwilę. Korzystanie z takich urządzeń wymagało wprawy i przeszkolenia, co, w kontekście zatrudniania pracowników sezonowych, latem stanowiło problem. Dziś dostępne są rozwiązania oparte o sterowanie elektroniczne. Wystarczy kilka dotknięć specjalnego panelu, aby idealna masa lodowa trafiła prosto do wafelka. Klient otrzymuje zamówienie niezwykle szybko, co znacznie podnosi standard obsługi.

Automat do lodów, który obsłuży każdy
Polski rynek lodów jest dochodowy, a swoje apogeum przeżywa rzecz jasna w miesiącach letnich. Sezon na lody w Polsce zaczyna się na dobre w maju i, przy sprzyjającej aurze, potrafi trwać nawet do końca września. W miejscowościach wypoczynkowych sprzedaż lodów kręconych - popularnych świderków - trwa czasami przez okrągły rok. Tym ważniejsze jest, aby ich przygotowanie odbywało się sprawnie i nie było procesem złożonym. Do tego potrzebne są odpowiednie maszyny - na przykład te oferowane przez firmę Basat.

Reklama Innowacje made in Poland
Rodzime przedsiębiorstwo opracowało własną technologię Basat IPS-Logic, dzięki której przygotowanie pysznych lodów zajmuje niewiele czasu. W automatach nie ma także elementów manualnej obsługi w postaci wszelkiego rodzaju dźwigni. Część maszyn wykorzystywanych aktualnie wciąż posiada takie rozwiązania, co jedyne utrudnia szybkie przygotowanie deseru. System opracowany przez polską firmę wnosi produkcję lodów kręconych na inny poziom - dotąd nieosiągalny. Wszystko to przy zachowaniu świetnie znanego smaku oraz konsystencji zimnych słodkości.

Oszczędność energii oraz inne korzyści
Istnieje wiele powodów, aby zastąpić starego typu automat do lodów nowym modelem. Urządzenie tego rodzaju to nie tylko znacznie łatwiejsza obsługa. Zastosowany system pozwala na ścisłą ewidencję sprzedaży wszystkich porcji, co eliminuje ryzyko dokonywania nadużyć. Poza tym, podzespoły w maszynach są tak dobierane i konfigurowane, aby sprzęt wykazywał jak najniższe zapotrzebowanie na energię elektryczną. Dzięki temu codzienna eksploatacja automatów nie przełoży się na wzrost rachunków za prąd. To wyborna wiadomość dla każdego przedsiębiorcy - od dziś przygotowywanie lodów staje się nie tylko łatwiejsze, ale także szybsze, a powstałe przekąski smakują obłędnie!

Artykuł sponsorowany
Wyświetleń: 1903 komentarze: 0
23.04.2019, 09:50r. Drukuj




Powrót