środa, 16 października 2019 r., imieniny Gawła, Florentyny, Grzegorza

BRW

Aktualności

O kurpiowskich specjałach w Myszyńcu

W ramach 42 Miodobrania Kurpiowskiego w Myszyńcu odbędzie się II Ogólnopolska Konferencja Naukowa "Kurpiowskie produkty tradycyjne i regionalne w kontekście ochrony dziedzictwa kulinarnego Mazowsza". Rejestracja uczestników rozpocznie się na miejscu.

W programie konferencji przewidziano m. in. dyskusje oraz degustację potraw regionalnych.

Reklama Program konferencji:

9.00-10.00 - rejestracja uczestników,

10.00-10.15 - otwarcie konferencji - słowo powitalne Pani Burmistrz Myszyńca - mgr. Elżbieta Abramczyk.

Sesja I

10.15-10.30 - dziedzictwo kulturowe jako czynnik promocji regionu Kurpi Zielonych - prof. dr Franciszek Midura,

10.30-10.45 - rola dziedzictwa kulinarnego w rozwoju turystyki, jego promocja i ochrona - prof. dr hab. Józef Grochowicz,

10.45-11.15 - informacja o zasadach i możliwości rejestracji produktów tradycyjnych i regionalnych dla ich ochrony - Andrzej Niedźwiecki MODR - Oddział w Ostrołęce,

11.15-12.00 - dyskusja,

12.00-12.30 - przerwa kawowa.

Sesja II

12.30-12.45 - rola i znaczenie marketingu w turystyce wiejskiej i kulinarnej - dr Aleksy Chmiel,

12.45-13.00 - marketingowe działania i techniki w promocji produktów regionalnych - dr Aleksy Chmiel,

13.00-13.45 - dyskusja,

13.45 - 14.00 - przerwa.

Sesja III

14.00-14.30 - jak utrwalać tradycje przy kuchennym stole - dr hab. Ewa Czarniecka-Skubina,

14.30-15.15 - dyskusja,

15.15 - 15.30 - podsumowanie i zakończenie konferencji,

15.30 - degustacja potraw regionalnych.

Konferencja odbędzie się w sobotę 24 sierpnia w godz. od 9.00-15.30 w sali widowiskowej Regionalnego Centrum Kultury Kurpiowskiej w Myszyńcu.

Fot. RCKK Myszyniec.

Wyświetleń: 1655 komentarze: 0
10.08.2019, 09:32r. Drukuj

PROMOCJA





Powrót