niedziela, 22 września 2019 r., imieniny Maurycego, Tomasza, Joachima

Eldor

Aktualności

Autorzy kulinarnych fotografii nagrodzeni (zdjęcia)

Rozstrzygnięto konkurs fotografii kulinarnej, który został już po raz drugi zorganizowany przez samorząd Mazowsza. Wyłoniono najpiękniejsze zdjęcia, a ich autorów nagrodzono. Okazuje się, że w tej edycji nie brakowało kreatywnych pomysłów i apetycznych ujęć rozmaitych produktów i dań.

Celem konkursu jest zwiększanie poczucia tożsamości regionalnej oraz lepszego poznawania tradycji kulinarnych regionu.

ReklamaWszystkie nadesłane fotografie przenoszą nas w świat pełen kolorów, smaków, zapachów i kompozycji wprost z Mazowsza. Podczas uroczystości nagrody laureatom wręczył marszałek Adam Struzik.

Konkurs odbywał się w dwóch kategoriach tematycznych podzielonych na 10 podkategorii. Laureaci otrzymali bony do sklepu rtv-agd o wartości: I miejsce - 760 zł, II miejsce - 700 zł, III miejsce - 650 zł oraz wyróżnienia - 600 zł.

Laureaci II edycji konkursu fotograficznego "Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej":

ReklamaKategoria "Z Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze"

I miejsce - Agnieszka Bauman, podkategoria: warzywa i owoce, nazwa potrawy/produktu: Gruszki "Ekoturystyka w Raju" Gospodarstwo Ekologiczne i Agroturystyczne,

II miejsce - Anna Poławska, podkategoria: napoje, nazwa potrawy/produktu: Browar Ciechan Piwo Wyborne,

III miejsce - Michał Cholewiński, podkategoria: warzywa i owoce, nazwa potrawy/produktu: Makaron z pesto z ekologicznej rukoli, gruszką i serem pleśniowym.

Wyróżnienia:

Hanna Kowalska - podkategoria: produkty mięsne, nazwa potrawy/produktu: Smalec ze świni rasy Złotnicka Biała,

Marta Garwoła - podkategoria: oleje i tłuszcze, nazwa potrawy/produktu: Smalec i ogórki kiszone,

Lena Dymczyk - podkategoria: gotowe dania i potrawy, nazwa potrawy/produktu: Pyzy ziemniaczane z serem,

Julia Rogulska - podkategoria: gotowe dania i potrawy, nazwa potrawy/produktu: Pierogi,

Monika Lutkiewicz - podkategoria: napoje, nazwa potrawy/produktu: Syrop z mniszka.

ReklamaKategoria "Z Listy Produktów Tradycyjnych"

Podkategoria: Warzywa i owoce:

I miejsce - Marta Bukowska, nazwa potrawy/produktu: Marmolada z antonówek,

II miejsce - Monika Lutkiewicz, nazwa potrawy/produktu: Ogórki kiszone z liściem dębu,

III miejsce - Michał Cholewiński, nazwa potrawy/produktu: Kolorowe świderki z sosem dyniowo-ziołowym, pieczonymi warzywami i kozim serem.

Podkategoria: Gotowe dania i potrawy

I miejsce - Marianna Sobieraj, nazwa potrawy/produktu: Czernickie pierogi,

II miejsce - Katarzyna Prosińska, nazwa potrawy/produktu: Rejbak,

III miejsce - Anna Poławska, nazwa potrawy/produktu: Bendzwały Szlacheckie.

Zdjęcie: mazovia.pl

Odsłon: 1483 komentarze: 0
09:55, 11.09.2019r. Drukuj

PROMOCJA





Powrót


Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia Regulaminu.

Redakcja Mojej Ostrołęki nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczonych przez internautów.
Należą one do osób, które je zamieściły.

Powrót

Reklama

LUSAR
Carpexim
Bowling
Foton

Ogłoszenia

Forum

Reklama

Ynet.pl
Hydraulika
MKKK
Sklep Enter
NestBank