piątek, 19 kwietnia 2024 r., imieniny Adolfa, Tymona, Pafnucego

Reklama   |   Kontakt

Aktualności

TPD: dzieci przygotowały pyszne pasty kanapkowe (zdjęcia)

W Placówce Wsparcia Dziennego TPD w Olszewie-Borkach, prowadzonej przez Oddział Powiatowy Towarzystwa Przyjaciół Dzieci w Ostrołęce, odbyły się zajęcia kulinarne w ramach realizacji czwartej edycji programu "Żółty Talerz". Tym razem dzieci uczyły się wykonywać pyszne pasty kanapkowe.

Zajęcia odbywały się w grupach, a każda z nich odpowiedzialna była za przygotowanie innej pasty.

ReklamaKulinarne spotkanie zaowocowało smacznymi i zdrowymi pastami. Poniżej pyszne smarowidła, które być może zachęcą kogoś do wykonania takiej pasty w domu:

- pasta szynkowo-twarogowa, podczas wykonania której należało pokroić szynkę w kostkę, pomidora oraz wymieszać składniki z twarogiem,

- pasta z awokado, wymagająca pokrojenia pomidora, wydrążenia i rozgniecenia widelcem awokado oraz połączenia składników,

- pasta tuńczykowa, złożona z tuńczyka w oleju i serka twarogowego,.

Reklama- pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami, wykonana poprzez zmiksowanie czerwonej fasoli z pokrojonymi suszonymi pomidorami,

- pasta z pestek dyni, wykonanie której wymagało zblendowania pestek dyni z suszonymi pomidorami.

Wszystkie wyglądały niezwykle smakowicie.

- Wykonane pasty posłużyły do przygotowania kanapek z pieczywem wieloziarnistym. Zajęcia sprawiły dzieciom wiele radości i przyczyniły się do zdobycia nowych umiejętności - informują organizatorzy.

Zajęcia odbyły się w czwartek 17 października br. w placówce TPD w Olszewie-Borkach.

Zobacz zdjęcia na stronie Towarzystwa Przyjaciół Dzieci.

Fot. TPD w Ostrołęce

Wyświetleń: 527 komentarze: -
09:08, 21.10.2019r. Drukuj