Pieczenie chleba w Czarnej Owcy zaczyna się od nastawienia zakwasu oraz zaopatrzenia w lokalnym młynie, a przygotowywanie potraw od poszukiwania najlepszych warzyw i receptur. Tu nic się nie robi na skróty. Nie stosuje się przyspieszaczy, polepszaczy, utrwalaczy.
Dlatego z ręką na sercu można powiedzieć, że potrawy służą zdrowiu. Właściwe odżywianie to jeden z kluczowych czynników w budowaniu odporności organizmu, szczególnie ważnej w obecnym czasie.
Znajdziecie tu tylko dania wegetariańskie. Wśród napojów nie ma przemysłowych produktów wysoko przetworzonych. Tylko woda, świeże soki, herbatki ziołowe i wina ze szlachetnych szczepów.
Czarna Owca Wege Bar łączy w sobie zasady zdrowego odżywiania z różnych stron świata. Tylko tu w jednym miejscu można napić się indyjskiego tulsi, czy południowoamerykańskiej yerby, spróbować bliskowschodniego falafela, zjeść prawdziwie włoską pizzę, pastę czy focaccię, a także zamówić solidną porcję polskich pieczonych pierogów - piecuchów. Wszystko oczywiście wegetariańskie.
Sercem lokalu jest piec chlebowo-podpłomykowy z cegły szamotowej. Najstarszy tego rodzaju piec w Ostrołęce. Piecze już 41. rok i jest... jak człowiek - w tym wieku w pełni życiowych sił.
W Czarnej Owcy nie ma rutyny i nic nie jest powtarzalne. Menu zależy od sezonu. Stale wprowadzane są nowości. Regularnie odchodzi się też od dań, które się klientom przejadły. Każdego dnia Czarna Owca stara się zaskakiwać. Zawsze - pozytywnie.
- Codziennie dążymy do doskonalenia naszych dań i podnoszenia jakości obsługi. Bardzo dziękujemy za pozytywne opinie wyrażane w serwisach społecznościowych. Za pomocą tych serwisów z obecnymi i przyszłymi klientami komunikujemy się na bieżąco. Z powodu obowiązujących ograniczeń nasze potrawy sprzedajemy obecnie wyłącznie na wynos i z dowozem. Pakujemy je w ekologiczne opakowania biodegradowalne. Wykonane wyłącznie ze składników roślinnych. Nic nie pakujemy w plastik. Staramy się wprowadzać pojemniki szklane wielokrotnego użytku (słoiczki na desery, butelki szklane) - informuje wege bar.
Pełne menu lokalu znajdziecie w naszym dziale Smacznego.
Zamówienia dostarczane na terenie Ostrołęki, Rzekunia i Olszewa-Borek do miejsc wskazanych przez klientów. Przy zamówieniu powyżej 50 zł dostawa jest bezpłatna. W pozostałych przypadkach kosztuje tylko 5 zł. Wybrane wypieki można zarezerwować na konkretną godzinę.
Czarna Owca Wege Bar
Ostrołęka, ul. Kilińskiego 2a
tel. 29-764-20-24
Profil na Facebooku
Artykuł sponsorowany
Wyświetleń: 2723 | komentarze: - | Wrzuć na Facebooka | 10:08, 05.05.2020r. |