czwartek, 25 kwietnia 2024 r., imieniny Jarosława, Marka, Elwiry

Reklama   |   Kontakt

Aktualności

Prosto i w zgodzie z naturą. To dewiza Czarnej Owcy (zdjęcia, menu)

Pieczenie chleba w Czarnej Owcy zaczyna się od nastawienia zakwasu oraz zaopatrzenia w lokalnym młynie, a przygotowywanie potraw od poszukiwania najlepszych warzyw i receptur. Tu nic się nie robi na skróty. Nie stosuje się przyspieszaczy, polepszaczy, utrwalaczy.

Dlatego z ręką na sercu można powiedzieć, że potrawy służą zdrowiu. Właściwe odżywianie to jeden z kluczowych czynników w budowaniu odporności organizmu, szczególnie ważnej w obecnym czasie.

Pełnia życiowych sił

Znajdziecie tu tylko dania wegetariańskie. Wśród napojów nie ma przemysłowych produktów wysoko przetworzonych. Tylko woda, świeże soki, herbatki ziołowe i wina ze szlachetnych szczepów.

Czarna Owca Wege Bar łączy w sobie zasady zdrowego odżywiania z różnych stron świata. Tylko tu w jednym miejscu można napić się indyjskiego tulsi, czy południowoamerykańskiej yerby, spróbować bliskowschodniego falafela, zjeść prawdziwie włoską pizzę, pastę czy focaccię, a także zamówić solidną porcję polskich pieczonych pierogów - piecuchów. Wszystko oczywiście wegetariańskie.

Sercem lokalu jest piec chlebowo-podpłomykowy z cegły szamotowej. Najstarszy tego rodzaju piec w Ostrołęce. Piecze już 41. rok i jest... jak człowiek - w tym wieku w pełni życiowych sił.

Spokój i zaskoczenie

W Czarnej Owcy nie ma rutyny i nic nie jest powtarzalne. Menu zależy od sezonu. Stale wprowadzane są nowości. Regularnie odchodzi się też od dań, które się klientom przejadły. Każdego dnia Czarna Owca stara się zaskakiwać. Zawsze - pozytywnie.

- Codziennie dążymy do doskonalenia naszych dań i podnoszenia jakości obsługi. Bardzo dziękujemy za pozytywne opinie wyrażane w serwisach społecznościowych. Za pomocą tych serwisów z obecnymi i przyszłymi klientami komunikujemy się na bieżąco. Z powodu obowiązujących ograniczeń nasze potrawy sprzedajemy obecnie wyłącznie na wynos i z dowozem. Pakujemy je w ekologiczne opakowania biodegradowalne. Wykonane wyłącznie ze składników roślinnych. Nic nie pakujemy w plastik. Staramy się wprowadzać pojemniki szklane wielokrotnego użytku (słoiczki na desery, butelki szklane) - informuje wege bar.

Posmakuj osobiście

Pełne menu lokalu znajdziecie w naszym dziale Smacznego.

Zamówienia dostarczane na terenie Ostrołęki, Rzekunia i Olszewa-Borek do miejsc wskazanych przez klientów. Przy zamówieniu powyżej 50 zł dostawa jest bezpłatna. W pozostałych przypadkach kosztuje tylko 5 zł. Wybrane wypieki można zarezerwować na konkretną godzinę.

Czarna Owca Wege Bar

Ostrołęka, ul. Kilińskiego 2a

tel. 29-764-20-24

Profil na Facebooku

Artykuł sponsorowany

Wyświetleń: 2723 komentarze: - Wrzuć na Facebooka 10:08, 05.05.2020r. Drukuj


Powrót