Mazowieckie szkoły podstawowe mogą wziąć udział w XVIII edycji konkursu "Smak ekologicznej żywności". W tym roku formuła konkursu polegać będzie na sprawdzeniu wiedzy z zakresu rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej. Termin nadsyłania zgłoszeń mija 30 kwietnia 2021 r.
Główne cele konkursu to podniesienie świadomości ekologicznej z zakresu żywności podwyższonej jakości (tj. ekologicznej, regionalnej, lokalnej), popularyzacja zdrowego odżywiania w połączeniu z rozwijaniem wrażliwości ekologicznej u dzieci oraz uświadamianie konieczności podejmowania działań na rzecz poszanowania żywności.
Reklama
Termin nadsyłania zgłoszeń mija 30 kwietnia 2021 r.
Konkurs trwa od 6 kwietnia do 30 września 2021 r.
Etap szkolny: od 6 kwietnia do 21 maja 2021 r.
Etap wojewódzki: 24 maja - 30 września 2021 r.
Więcej informacji można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, pod numerem tel. (22) 597-91-46, jak również w regulaminie konkursu.
Źródło: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie
Wyświetleń: 487 | komentarze: - | 09:42, 18.04.2021r. |