czwartek, 28 marca 2024 r., imieniny Anieli, Renaty, Kastora

Reklama   |   Kontakt

Aktualności

Podium dla naszych kół gospodyń wiejskich. Pieczona gęś w sosie kurkowym i rejbak podbijają serca jury (zdjęcia)

Nasze gospodynie prowadzą w konkursie "Bitwa Regionów". Ambasadorki tradycji znalazły się na podium: na trzecim miejscu Koło Gospodyń Wiejskich w Żebry-Wierzchlas z popisową pieczoną gęsią piersią, a na drugim Koło Gospodyń Wiejskich w Pupkowiźnie z fenomenalnym rejbakiem.

"Bitwa Regionów" to wydarzenie kulinarne, który łączy i promuje lokalne kultury. Gospodynie z całego kraju mogą pochwalić się swoimi unikalnymi potrawami, które następnie doceni jury.

Reklama

- Całkiem niedawno stanęliśmy do konkursu kulinarnego Bitwa Regionów Nagraliśmy film z naszego plenerowego gotowania Tak nam się spodobało, że gotowałyśmy do ciemnej nocy Cóż to wtedy za smakołyki powstały? Pieczona pierś gęsia w sosie kurkowym z kapustą i ziemniaczkami, pasztet z gęsi z pieczonym żurawinowym jabłkiem, no i ptysiowe gęsi "nadziane" domowym twarożkiem - czytamy na profliu Koła Gospodyń Wiejskich Żebry-Wierzchlas.

Fot. Koło Gospodyń Wiejskich Żebry-Wierzchlas/Facebook

Wyświetleń: 2125 komentarze: -
09:45, 08.08.2021r. Drukuj