piątek, 29 marca 2024 r., imieniny Wiktoryna, Helmuta, Ostapa

Reklama   |   Kontakt

Kandydaci do samorządu

Aktualności

Kulinarna rozkosz! Niezwykły gość w ostrołęckiej pizzerii

W dniach 12 i 13 października (wtorek, środa) pizzeria Calabria będzie miała przyjemność gościć Łukasza Hrabię. Łukasz Hrabia ma kilkunastoletnie doświadczenie w przygotowywaniu najlepszej pizzy neapolitańskiej i jest jednym z najbardziej utytułowanych pizzaiolo w Polsce.

Posiada m.in. honorowy tytuł Maestro Pizzaiolo, jest członkiem Associazione Pizzaiuoli Napoletani i NIP food. Dostał również wyróżnienie na Festiwalu Pizzy Polselli jako pierwsza i jedyna osoba spoza Włoch.

Pizza napoletana jest jedyną pizzą wpisaną do kanonu światowego dziedzictwa i kultury UNESCO. Jej przepis jest ogólnodostępny, jednak technika wypieku i ręcznego wytwarzana ciasta jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Wypiek ten charakteryzuje się wysokimi rantami pizzy; bardzo chrupkimi i miękkimi, za sprawą wysokiej temperatury wypieku i dużego nawodnienia ciasta.

Zarówno pizzę jak i samego najlepszego w naszej szerokości geograficznej pizzaiolo będziecie mogli spotkać w pizzerii Calabria - pizza z pieca 12 października (wtorek 12.00-21.00) i 13 października (środa 12.00-17.00). Razem z nim załoga pizzerii będzie przygotowywać dla Was jego autorskie pizze neapolitańskie. Na te dni pojawi się specjalnie przygotowane i skomponowane menu z najwyśmienitszych włoskich składników.

Nowych, zachwycających smaków i jedynej w swoim rodzaju pizzy, będziecie mogli spróbować tylko tutaj.

Serdecznie zapraszamy do rezerwacji stolików w Calabrii - pizza z pieca już 12 i 13 października.

 

Zapraszamy,

Pizzeria Calabria

Ostrołęka, ul. Hallera 29 a

(należy kierować się w głąb uliczki za Żabką).

 

Artykuł sponsorowany

Wyświetleń: 3639 komentarze: - Wrzuć na Facebooka 09:01, 09.10.2021r. Drukuj


Powrót