Zajęcia kulinarne w ramach programu "Żółty Talerz" (zdjęcia)
Fot. TPD w OstrołęcePodopieczni placówki Wsparcia Dziennego Towarzystwa Przyjaciół Dzieci w Olszewie-Borkach po raz kolejny wzięli udział w zajęciach kulinarnych w ramach programu "Żółty Talerz". Tym razem wychowankowie przygotowali owocowe szaszłyki i faszerowane papryki.
Pierwszym punktem zajęć było umycie warzyw i owoców. Następnie wychowankowie zostali podzieleni na dwie grupy. Pierwsza z nich rozpoczęła od przygotowania szaszłyków owocowych, a druga od faszerowanej papryki. Później grupy zamieniły się rolami.
Reklama- Podczas przygotowywania szaszłyków dzieci rozpoznawały znajdujące się na stole owoce, kroili je, wybierali te, które zjedzą i nadziewali je na patyczki do szaszłyków. W tym czasie druga grupa kroiła warzywa i przygotowywała farsz do papryki. Wykonane zostały trzy wersje: z kaszą kus kus, łososiem wędzonym i warzywami, z warzywami oraz z twarożkiem z rzodkiewką. Następnie każdy wkładał farsz do pozbawionej pestek papryki - czytamy na stronie TPD w Ostrołęce.
Zajęcia kulinarne odbyły się we wtorek 19 lutego br. w placówce Wsparcia Dziennego Towarzystwa Przyjaciół Dzieci w Olszewie-Borkach.
Fotorelacja z wydarzenia dostępna jest na stronie
Towarzystwa Przyjaciół Dzieci w Ostrołęce.
Wyświetleń: 453 |
komentarze: - |
|
09:08, 27.02.2019r. |
|